Menu

Vaskeråd

Vi anbefaler altid, at du følger vaskeanvisningerne i tøjet. Vask dit tøj på vrangen for at mindske slitage og for at forlænge levetiden på dit tøj. Ydermere, anbefaler vi, at du altid vasker dit tøj inden brug. Der kan ofte sidde overskudsfarve tilbage i tøjet, og ved at vaske tøjet inden brug, mindsker du mængden af denne farve.

Generelle vaskeråd

• Vask på lave temperaturer
• Vask på vrangen
• Brug vaskemiddel svarende til tøjets materiale
• Sorter tøjet i farver og materialer
• Anvend eddike som erstatning for skyllemiddel
• Vask altid tøj inden brug

Jeans

Jeans fås i mange forskellige farver, med mange forskellige behandlinger; ikke to par er ens. Vask derfor altid dine jeans efter vaskeanvisningen i buksen. Et godt råd for at undgå folder, er at hænge dine jeans op lige efter vask. Jo mørkere dine jeans er, jo større er sandsynligheden for, at de vil smitte af i vask. Det er derfor vigtigt, at du kun vasker dine jeans med tøj i samme farve. Ved at vaske dine jeans inden brug, mindsker du også risikoen for, at farven smitter af på dit andet tøj.

Viskose & sarte materialer

Viskose er et kunstigt stof fremstillet af cellulose, og det krymper derfor let i vask. Ved at dampstryge tøjet får det dog hurtigt sin oprindelige facon igen. Viskose, polyester og bomuld kommer ofte i en crepet udgave. Denne crepe effekt kan vedligeholdes ved at vride tøjet mens det stadig er vådt. Kryber disse i vask, kan man trække i stoffet, mens det er vådt. Al chiffon, skal vaskes i vaskeposer, for at mindske tråd udtræk.

Uld

Ofte vil det være nok, blot at lufte dit uldtøj. Skulle det dog være nødvendigt at vaske, anbefaler vi, at du vasker det i hånden, eller på et uld- eller skåneprogram i vaskemaskinen. Stryg tøjet efter vask for at opnå den samme glans igen.

Silke

Vær opmærksom på vaskeanvisningen på dine silketekstiler, da silke i få tilfælde skal sendes til rens eller vaskes i hånden. Silke er et meget sart materiale, og skal behandles med stor omhu og forsigtighed. Vasker du selv dine silketekstiler, skal du bruge et specielt silkeprogram på vaskemaskinen, og bruge et vaskemiddel, der er egnet specielt til silke. Har din vaskemaskine ikke et silkeprogram, anbefaler vi at sende det til rens eller vask i hånden. Silketekstiler må aldrig tørres i tørretumbler, men har rigtig godt af at tørre, liggende på et håndklæde ved stuetemperatur. Inden silken er helt tør bør du stryge materialet på vrangen. Brug en vaskepose ved maskinvask.

Perler, pailletter, blonder og lignende

Hvis tøjet, ifølge anvisningen, må maskinvaskes, anbefaler vi, at du anvender en vaskepose. Det skåner tøjets detaljer og mindsker risikoen for at maskinen trækker tråde. Der er ingen reklamationsret på perler, pailletter, blonder og lignende.

Læder

Ægte læder tåler ikke maskinvask eller tørretumbler, og bør derfor altid sendes til en professionel. Ofte kan luftning tage ubehagelige lugte.

Nylon

Vask aldrig nylon ved for høj temperatur, da produktet ellers risikerer at krympe eller rynke. Nylon er følsomt overfor varme, og vælger du at stryge Nylon tekstiler, bør det kun foregå ved laveste temperatur.

Dun

Dunjakker bør altid vaskes på et skåneprogram og med uld-, silke- eller dunvaskemiddel. Tør din dunjakke i tørretumbleren, sammen med tennisbolde, for at få en luftig jakke igen. Når du vasker din jakke, er det en god ide at centrifugere den en ekstra gang, for at slynge mest muligt vand ud, inden en tur i tørretumbleren. Det kan ikke undgås at der løbende vil komme lidt overskudsdun ud igennem stoffet. Dun påvirkes af statiske omgivelser. Kunststoffer eller menneskets grad af statiskhed kan medvirke til at dun trækker sig ud. Derfor anbefaler vi, at du imprægnerer din jakke efter hver anden til tredje vaske, da det forebygger dun-udtræk. Ryst din dunjakke en gang imellem. Dette tilfører ny luft, og sikrer dig en luftig, varm og lækker jakke.

Undertøj & Strømper

Vask din bøjle BH i hånden. På den måde skåner du bedst, både pasform og udseende. Hvis du vælger at vaske din BH i vaskemaskinen, så vælg en lille vaskepose der ikke er bredere end selve skålen på din BH. Luk hægter og lignende så de ikke sætter sig fast i blonderne. Fold BH'en sammen på midten, og læg den i posen. Reklamationsretten bortfalder på BH'er vasket i maskine. Vask strømper, BH'er og trusser sammen med lignende farver.