Nanna XL

Firmaprofil

NANNA XL er en privatejet kæde, hvor vi  sælger tøj til store piger. Kæden er leverandør uafhængig og vi kan derfor løbende vælge mellem de leverandører vi mener, har det bedste og smarteste tøj. NANNA XL er ejet af Henning Ibsen A/S, som også har butikker der sælger tøj i almindelige størrelse.

 

Henning Ibsen har solgt dametøj siden 1964. Den første butik i Odense åbnede d. 1.3.1967. Det var Young Look i Kongensgade 19.

Forretningen var en stor succes, og var en af de første "unge butikker" i Danmark. Disse unge butikker adskilte sig markant fra de traditionelle dametøjs butikker ved naturligvis at sælge smart ungt tøj; men også ved en hurtigere cirkulation af varerne. Young Look blev landskendt i branchen ved at omsætte lageret 19 gange. 3-4 gange ansås dengang - og i øvrigt også nu - for normalt. En anden forskel var, at det hos os var normalt, at kunderne blot kom for at kigge. I de traditionelle forretninger var det ikke normalt at gå uden at købe noget. Dette var en åbenlys succes, hvorfor der også blev etableret flere butikker.

 

I 1972 blev firmaet omdannet til et aktieselskab og der skete et glidende generationsskifte, som var fuldbyrdet i 1999. Henning Ibsens to døtre, Charlotte Bjerre & Pernille Ibsen, blev i den forbindelse eneejere af Henning Ibsen A/S og står for den daglige drift af virksomheden. Endelig blev konceptet NANNA XL grundlagt i 1997, hvor de åbnede den første forretning i Rosengårdcentret i Odense. Butikken i Rosengårdcentret blev startskuddet til etableringen af et succesrigt forretningskoncept.

 

Der findes nu NANNA XL forretninger over hele landet.